Θοδωρής Τσούτσος

Ο Ιανουάριος δίνει το εισιτήριο του Champions League!

Η 9η αγωνιστική, αν την απομονώναμε σε δύο ματς, αυτό της Λεωφόρου και εκείνο της Τρίπολης, θα μπορούσε να είναι και μία αγωνιστική πλέι οφ. Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr.

Γράφει ο Θοδωρής Τσούτσος

Οπως κυλά το πρωτάθλημα, όχι μόνο σε επίπεδο βαθμολογίας αλλά και με την αγωνιστική εικόνα και αξία που δείχνουν οι ομάδες, η λογική λέει ότι η τετράδα των πλέι οφ δύσκολα θα "σπάσει". Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας, ΠΑΟΚ (με τη σειρά που τώρα είναι στον βαθμολογικό πίνακα), όσο και αν ο Πανιώνιος δείχνει ανταγωνιστικός, πιθανότατα θα είναι οι ομάδες που θα μονομαχήσουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια της νέας χρονιάς.

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί το Κύπελλο, θα διεκδικήσουν είτε τα τρία από τα τέσσερα, είτε απλώς και μόνο από ποια ευρωπαϊκή εκκίνηση θα μπουν στη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτές οι τέσσερις ομάδες, λοιπόν, την Κυριακή (1/11), με μερικές ώρες διαφοράς, έπαιζαν μεταξύ τους. Εχει νόημα, λοιπόν, να αναλύσουμε το "καρέ" τώρα που ακόμα είναι νωρίς.

Στους δύο αγώνες είχαμε έναν νικητή στα σημεία, τον Αστέρα επί του ΠΑΟΚ με γκολ στο τελευταίο 10λεπτο και τις δό ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο. Είχαμε και μια ισοπαλία με ελάχιστες φάσεις, στην πραγματικότητα μία και μία "καθαρή" για να βγει νικητής. Βγαίνει συμπέρασμα; Οχι. Μόνο το εξής: Οτι οι αγωνιστικές διαφορές των τεσσάρων είναι ελάχιστες.

Είναι η πρώτη φορά που οι αποφάσεις στη διάρκεια του πρωταθλήματος μπορούν να παίξουν τόσο σημαντικό ρόλο για την κατάληξή του. Διότι οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κάνουν τη διαφορά σε αυτή την κούρσα της τελικής κατάταξης, που παίζει σπουδαίο ρόλο όχι τόσο για το φέτος, αλλά για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, οι αδυναμίες των ομάδων - και αυτό είναι πολύ θετικό και για τους τέσσερις - έχουν γίνει εμφανείς από πολύ νωρίς. Τόσο, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για να τις διορθώσουν. Τον Ιανουάριο!

Οποιος αποφασίσει να ενισχυθεί, να διορθώσει, να αλλάξει τις λεπτομέρειες της "μάχης" που θα δοθεί, εκείνος και θα έχει το προβάδισμα για το καλό εισιτήριο. Για τα προκριματικά του Champions` League. Το οποίο εισιτήριο αυτή τη φορά είναι πραγματικά καλό, διότι δεν υπάρχει πια το δίλημμα της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους του Europa League. Το θέμα "προπονητής", για το οποίο τόσος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό, θα παίξει το μικρότερο ρόλο.

Το θέμα είναι αγωνιστικό, όχι τεχνικό. Ο Παναθηναϊκός θα πάρει το προβάδισμα αν γίνει πιο δημιουργικός. Η ΑΕΚ αν βρει επιθετικό. Ο Αστέρας αν βρει διάρκεια και
ενισχυθεί κι άλλο στα άκρα. Ο ΠΑΟΚ αν ψηλώσει την άμυνά του και δεν έχει τέτοια ανισορροπία εντός και εκτός έδρας. Αν τώρα, όλα αυτά γίνουν μαζί και για τους τέσσερις, τόσο το καλύτερο. Διότι θα δούμε πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο και πιο ανταγωνιστικούς αγώνες μέχρι το τέλος.

Αν από την άλλη μεριά δεν γίνει τίποτα, τότε η "μάχη" πιθανότατα θα κριθεί στην τύχη. Και αυτό δεν θα είναι ποδοσφαιρικό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x